Valg af køretøj

Vi endte med valget af en Landrover Defender, da vi kunne få den som en bus og derved ikke så “dyr” med den årlige vægtafgift i Danmark. Dog ville vi helst havde en Toyota Landcruiser i HJZ versionerne, dvs en fuld mekanisk bil uden noget elektronisk gejl. Så kan den repareres alle steder i Verden, især i den 3. Verden, hvor man ikke lige har adgang til en bil-computer til fejlfinding, osv. Men denne version af Landcruiser ville koste en “bondegård”, samt den årlige vægtafgift ville minimum være 18.000kr. 

Landroveren er også godt kendt mange steder i Verden, og man kan få reservedele til den mange steder. Trods vores version af Defender har noget elektronisk “gejl” i sig, har vi valgt den, fordi det meste at det elektroniske “gejl” kan “overrules” hvis det svigter. Så man kan forsat få bilen til at køre, og derved kan søge til nærmeste mekaniker. Men ud fra økonomi blev det en Defender, som vi nu også synes er ret fotogen og ret sej:) 🙂

Vi kiggede også på diverse overlander lastbiler, både mellemstørrelser og større versioner. Men min kone og jeg ønskede ikke at have en “lejlighed” bag på ladet, desuden er vi meget outdoor personer, og vi ville også gerne rejse relativt “let”, fremfor i en lastbil. Ligeledes med vores valg af overlander konfiguration, ville vi være dels tættere på naturelementerne, og dels “tættere” på lokale, som vi møder på vores vej. Det er i hvertifald det som vi selv har blidt os ind:) 

Vi overvejede også om vi skulle flytte til udenlandet, netop for at kunne få en god firehjulstrække til en noget mere gunstig pris end hvad hvad man kan i Danmark. Men vi syntes det blev for meget “besvær”, og vi ville jo også gerne lave en løsning vi kunne beholder og benytte når vi kommer retur til Danmark. Og ligeledes var det vigtigt for os at være en dansk familie, i en dansk registreret bil – blot en ganske irrationel beslutning:/)

Så har vi valgt at “udbygge” vores overlander “rig” ved at bestille en heavy duty offroad trailer fra Sydafrika, netop for at få lidt mere “komfort med”. Det svare til en “camplet trailer” i ekstrem udgave. Og var det en billig løsning – “nej”, men er det en fed løsning – “ja”:)

Der findes ikke nogen form for overlander konfiguration der er ideel – man bliver nødt til at gå på kompromis med flere ting. Når man søger “komfort”, så øges ofte vægten og derved kan offroad egenskaberne mindskes. Eller så er det prisen på de dyre løsninger man må gå på kompromis med, osv. Men ligemeget med hvilken løsning man ender med – så kommer man på et fantastisk eventyr:)