Finde camps

Når man “overlander” kommer man til at forholde sig til flere metoder for at finde camp steder, og det er ikke blot at finde en af de almindelige etableret campingpladser, som man kan slå op på nettet eller se på kort. Jeg elsker at finde “wild camps”, og det er nok nemmeste i de lande med god natur plads og åbne vidder. Men det kan også lade sig gøre mange steder i Europa, og det er netop derfor vi har en firhjultrækker, netop når vi skal søge lidt væk fra den ordinære vej og ud på mindre og dårlige veje for at finde et “vandhul” for natten. Ellers er man i ret befolket område, så er det “magiske kodeord” – at ture spørge folk om lov til campere et sted, det kan lige være fra en bondegård, sportsplads, ved restaurant, parkeringsplads, osv. Og er mest “uhyggelige” ved det – er sørme folk er altid mega søde og hjælpsomme – og vi har kun oplevet at få “ja’er”. 

I Tyskland lærte vi dog om en App, som hedder “Stellplatz rader” og den viser hen til pladser, hvor man i autocampere må overnatte gratis, og pladserne er ganske godt beliggende og meget fine. I princippet må man ikke overnatte på steder i tagtelt, som vi først fandt ud af bagefter – men vi har ikke spor oplevet noget problem med det.

Ellers bland overlanders, kan man benytte appen “iOverlander” som netop viser camp, både alm camping, vild camps – samt giver andre informationer og fif til overlanders. Og appen “camp4night” benytter vi også meget og i den kan man søge camp for firhjulstrækkere – og det har vi gode erfaringer med, da det lede til smuk camp i naturen.

En anden kort app, som vi benytte rigtig meget er “Pocket Earth” hvor ved man kan downloade offline kort, samt finde diverse informationer, blandt andet ved at benytte “search near by”. Så kan man vinde camps, shopping, benzin stationer, mv. På appen der laver vi også mange noter på kortet, således vi husker gode steder, fif, osv. Og ofte ud fra kortet kan jeg finde eller se om stedet byder sig på gode ugenerte camp muligheder. 

I Danmark er der ikke så mange overlander camps, men så har vi benyttet netværket “brug min baghave”, med rigtig stor positiv succes, og igennem Land Roverklubben kan man også finde overnatningssteder hos private – men kun for Landrover ejere. Vi har også benyttet diverse shelterpladser hvis stedet byder forholdene til det og udenfor den sommer sæsonen, har vi fundet vores egne steder ved kyster og småveje.

Det sker også at man på sin vej møder folk, som kommer med fif og råd til hvor man kan overnatte.